height=

Mobil: 070-578 68 70
Mobil: 070-578 68 30
Epost: Klicka här

Välkommen till oss på Tomasbo gård!

Tomasbo

Vi som bor här heter Annica Igemo och Ingemar Ström. Gården ligger i natursköna Västmanland, strax söder om anrika Västerfärnebo och den vackra Svartådalen med sitt rika fågelliv.

Vi kommer ursprungligen från Stockholm. Gården köpte vi 1997 för att ha som fritidsställe, men trivdes så bra att vi satsade på några biffkor. Med tiden blev dom fler så vi blev tvungna att bygga en ny hall för korna, och flyttade hit permanent.

Nu bor vi här med våra hästar, Lova ett nordsvenskt sto, och en nordsvensk valack, Garv. Våra hundar Cuno (korthårig vorsteh) och Linus (västgötaspets) bor också här.

Cuno vom Störtebeker Cuno 7 veckor Linus 10v Linus 10 veckor.  cuno med ripaTiden går.

Cuno vom Störtebeker har flyttat hem till oss från Tyskland. Han är en korthårig vorsteh, en stående fågelhund, född 2010-06-13.
Linus har flyttat hem till oss från Svenljunga. Det är en västgötaspets som  används som vallhund, född 2012-10-20.


Lantbruket

Vi föder upp Limousin-kor ekologiskt till köttproduktion och avel. Djuruppfödningen är certifierad enligt KRAVs regler för ekologiskt lantbruk.
Nu har vi återigen får på gården, den här gången av rasen Suffolk. Suffolk är en köttras med ursprung från England. Besättningen har högsta status i hälsoprogrammen.

gammelstugan

Här är vi framför gårdens första bostadshus, byggt 1749. I huset finns en gammaldags spis med en bakugn, som är nyrenoverad.